Sárgadinnye ~ áfonya ~ sonka

bazsalikomos kert

Most, hogy már csak napok vannak hátra a nyárból, úgy éreztem muszáj valami különlegességet készíteni a sárgadinnyéből, amíg még kapni belőle hazait a piacon. A sárgadinnye remekül passzol a sós, sőt a fűszeres ízekkel is, így ehhez a finomsághoz a pikáns rukkola, sós, érlelt sonka, édes áfonya és sok-sok friss fűszer került a sárgadinnye tetejére.

sárgadinnye

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes méretű sárgadinnye
  • 5 dkg rukkola
  • 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 10 dkg áfonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss fűszerek, ehető virágok: bazsalikomvirág, thai bazsalikom, borágó virág, körömvirág

A sárgadinnyét megmossuk és kb. 2 cm vastag karikákat vágunk belőle, a magjait kiszedjük. Tányérokra helyezzük a dinnye szeleteket és a közepükre rászórjuk a rukkolát. A sonkából kis tekercseket készítünk, ezeket a rukkola tetején elrendezzük. Megszórjuk az áfonyával, a friss fűszerekkel, és a végén meglocsoljuk az olívaolajjal.

bazsalikomoskert

Fotók: Szendeff Lőrinc

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá