A kert apró biokertészei

így termeszd

A virágos növények különféle rovarokat és egyéb élőlényeket csalogatnak a kertbe, melyeknek elsősorban a beporzásban van szerepe. Néhány rovarfaj igencsak kedvelt lakója lehet a kertnek.

katica

KATICABOGÁR A pettyeiről híres katicabogár lárvái ragadozó életmódot folytatva, a tetvek egyik legnagyobb természetes ellenségei. A kis biokertészek nem csak a kifejlett tetveket, hanem a ki nem kelt lárvákat is elfogyasztják. A külföldi biokertekben, elsősorban Franciaországban, már külön cégek alapultak a katicabogár lárvák tenyésztésére, akiktől a vásárlók postán rendelhetik meg a lárvákat.

FÁTYOLKÁK A kert hasznos lakói a fátyolkák, melyek levéltetvekkel táplálkoznak. Feladatukat főleg a gyümölcsfák hajtásain és levelein látják el.

GILISZTA A talaj hasznos lakója a giliszta, mellyel leginkább eső után találkozhatunk a kertben. A komposzt készítés során is nagy hasznát veszed, néhány egyedet érdemes a komposztálóba helyezni.

MADARAK Ne feledkezzünk meg kertünk énekeseiről sem: a madarak fiókáikat apró csigákkal, tetvekkel, bogarakkal, hernyókkal etetik. Helyezz ki számukra odúkat, télen etesd őket magvakkal, almával.

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá