Egymást segítő kerti növények

így termeszd

Egy jól megtervezett kiskertben minden növény hasznára válhat a szomszédjának valamilyen formában. A haszonkertekbe ültetett egymás szomszédságában levő növények védhetik egymást, valamint lehetetlenné tehetik a kártevők és kórokozók elszaporodását, kártételét.

kiskert

FOKHAGYMA A fokhagyma sok kórokozót távol tart, hasznos a feketegyökér, a paradicsom, a saláta, a sárgarépa és a szamóca gombás megbetegedéseinek megelőzésénél alkalmazni.

VÖRÖSHAGYMA A hagyma és a sárgarépa kölcsönösen segíti egymást: riasztják egymás kártevőit, első sorban a hagyma- és a sárgarépalegyet

KÁPOSZTA A káposzta és a zeller is nagyon pozitív hatással van egymásra. A káposzta védi a zellert a levélrozsdától, a zeller pedig a káposztát a levéltetvektől.

BÜDÖSKE A dísznövények közül a büdöske és a gyógyító hatásairól is híres körömvirág elriasztja a fonálférgeket a szamócától, az ehető virágú sarkantyúka pedig, a zöldségektől elcsalogatva, magához vonzza a tetveket.

BORSIKAFŰ A fűszernövények csoportjába tartozó borsikafű távol tartja a tetveket a babféléktől.

TURBOLYA A turbolya megvédi a salátaféléket lisztharmattól és a levéltetvektől.

1 Hozzászólás

  1. Igen. A novenyek eppen ugy tarsadalmi lenyek, akar csak az ember, amelynek a tarsadalmaban vannak egymast vonzo es egymast taszito egyedek.

Szólj hozzá