Cékla-tzatziki

Tavaly karácsonyra kaptam meg Mautner Zsófi Gyere vele főzni című szakácskönyvét, amiben az első recept egy sültcékla-saláta volt. Mivel a kertünk épp tele volt céklával, amit nyersen nem igazán ettünk, gondoltam kipróbálom ebben a változatban, hátha így rákapunk. Így is lett: ebben a formában a cékla isteni finom, még az is dicséri, aki eddig teljesen elzárkózott tőle. Én változtattam az alaprecepten, de a chili és vanília oldalán azt is megtaláljátok. A kertünkben most már tudatosan sok a cékla, a szilveszteri menüben pedig csodás helyet kap ez a gyönyörű színben pompázó, előételként, salátaként és köretként is helyt álló finomság!

cékla

Hozzávalók: 3 közepes méretű cékla, 2 evőkanál olívaolaj, 3dl görög joghurt, 1 evőkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomón átnyomva, só, bors

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A céklákat mosd meg, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd egy órán át.

Ha kihűltek a céklák, hámozd meg, fél cm-es darabokra kockázd fel.

Helyezd egy nagyobb tálba, add hozzá a többi hozzávalót, keverd össze.

cekla tzatziki

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá