Nagymamám csipkebogyólekvárja

lekvár

csipkebogyo lekvar

Hozzávalók:

1 kg csipkebogyó

100 dkg cukor

1 citrom leve

1 narancs héja

1 kávéskanál őrölt fahéj

A csipkebogyókat megmosom, kettévágom, magjait eltávolítom, majd ismét átmosom, hogy a maradék ,,szőröcskéktől” is megszabaduljak. Egy nagy fazékba annyi vizet öntök rá, ami ellepi, alacsony fokozaton 1 óra alatt puhára főzöm. Ezután az egészet egy szitán áttöröm, a masszához hozzáadom a cukrot, a citrom levét, a fahéjat, és a lereszelt narancs héját. Felforralom, majd addig főzöm, míg kellő sűrűségű nem lesz. Steril üvegekbe töltöm, légmentesen lezárom.

Már a készítés napján sok fog belőle fogyni, de próbálj meg belőle eltenni néhány üveggel a hidegebb napokra is! :)

csipkebogyo lekvar

Még nincs hozzászólás.

Szólj hozzá